Varemerkeovervåking

Varemerkeovervaaking

Hva er verdien av å drive overvåkning av varemerker, og hvilke muligheter gir det deg? Det er svært viktig å sikre seg mot varemerkekrenkelser. Slike krenkelser kan raskt devaluere ditt varemerkes opparbeidede good-will og gode renommé. Forveksling av varemerker, piratkopiering og andre varemerkekrenkelser kan lett foregå, uten at du er klar over det, og med en stor risiko for betydelig innvirkning på din bedrifts bunnlinje.

02/11/2023

Verdien av overvåkning av varemerker

Proaktiv overvåkning av varemerker er en av de viktigste måtene å beskytte varemerkers verdi. Overvåkningstjenester vil varsle deg om andre varemerker som kan forveksles med ditt, om noen krenker ditt varemerke eller bruker varemerket uautorisert. Ved overvåkning er det større sannsynlighet for at slik urettmessig bruk vil bli oppdaget.

Når en varemerkekonflikt har blitt oppdaget, vil vårt juridiske team raskt ta de nødvendige skritt, slik at du kan unngå kompliserte, og dyre rettslige prosesser og beskytte varemerket fra krenkelse og fortynning.

I dag bruker flere bedrifter varemerkeovervåking som en kostnadseffektiv «må ha» – forsikring for å beskytte sine verdifulle varemerker.

Codex Advokat Oslo sørger for at ditt varemerke er godt beskyttet.

Varemerkeovervåking gir deg mulighet for:

  • Å oppdage bedrifter med lav anseelse eller et produkt av dårligere kvalitet som bruker et merke som er likt ditt, bevisst eller ubevisst.
    Dette virker forvirrende for potensielle kunder og vil påvirke varemerkets verdi.
  • Å oppdage at ditt varemerke benyttes generisk og på den måten utvanner varemerkets verdi.
  • Å oppdage at ditt varemerke blir brukt på en nettside uten tilstrekkelig autorisasjon.
  • Å oppdage at ditt produkt eller piratkopi av ditt produkt selges uten din autorisasjonen på auksjonssider på internett.
Sitat hedda

Hvorfor bør du velge Codex Advokat?

  • Vi har lang erfaring innenfor varemerkerettslige problemstillinger.
  • Vi bistår deg uansett hvor i landet du befinner deg.
  • Vi tilbyr fastpris for varemerkesøknader både i Norge og internasjonalt.
  • Vi har et stort nettverk av internasjonale samarbeidspartnere, og kan bistå deg med sikring, forhandlinger og tvister relatert til varemerker i de aller fleste land.

Vi bistår klienter over hele landet.

Espen Juul Haugan

Vi bistår deg i rettighetssaker

Vår rettighetsavdeling kan bistå deg og din virksomhet innen det meste som er tilknyttet immaterielle verdier. Har du en problemstillinger innen for eksempel kontrakter, varemerke, design, foretaksnavn, markedsføringsloven eller GDPR - ta kontakt med oss!
Våre advokater