Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Registering i Asia

De asiatiske landene har blitt et mer og mer attraktivt marked for norske selskaper og bedrifter. Kina har utviklet seg til en økonomisk maktfaktor i verden og det kinesiske marked blir stadig viktigere.

Japan og Sør Korea er også land hvor norske selskaper og bedrifter de siste årene har fått sterkere tilstedeværelse. Du finner nærmere informasjon og nyttige lenker om blant annet varemerkesøknad i Japan og Sør Korea her.

Registering i AsiaFørste mann til mølla

I disse landene er det for registrering av varemerker første mann til møllen. Dette betyr at den som først registrerer sitt varemerke kan hindre andre i å registrere etterfølgende identiske og lignende varemerker. For norske selskaper og bedrifter som har tilstedeværelse i disse landene, eller har planer om å bevege seg inn på markedet, så vil vi anbefale at man sikrer sin rett til firmanavn og produktnavn gjennom varemerkesøknader. Da vil man være sikret mot at lokale aktører søker og registrere identiske eller lignende navn og snylter på den goodwill selskapet har. Man vil også ha rettigheter som gjør at man kan handle ovenfor ulovlig bruk av selskapets navn.

Komplisert prosess

Varemerkesøknad i de asiatiske landene bør derfor være høyaktuelt om ditt firma allerede har tilstedeværelse der, eller planlegger å bevege seg inn på det marked. Søknad om varemerker i disse landene er imidlertid en komplisert prosess som innebærer behov for en lokal agent for korrespondanse med patent og varemerkemyndighet i det aktuelle søknadsland.

Vi i Codex Advokat har stor erfaring med varemerkesøknader og registrering i Kina, Japan og Sør Korea og har et godt samarbeid med lokale advokatfirmaer for innsendelse av søknad og oppfølging. Vi vil derfor kunne ivareta ditt selskaps interesser på best mulig måte.

Har ditt firma behov for varemerkeregistrering i Asia eller ønsker å diskutere varemerkestrategi anbefaler vi deg å ta kontakt med oss.

  • Les mer om varemerker på vår hovedside om varemerke.
Porteføljeforvaltning av varemerker og design
Last ned her

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i rettighetssaker

Vår rettighetsavdeling kan bistå deg og din virksomhet innen det meste som er tilknyttet immaterielle verdier. Har du en problemstillinger innen for eksempel kontrakter, varemerke, design, foretaksnavn, markedsføringsloven eller GDPR - ta kontakt med oss!

Snakk med oss

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

X

Snakk med oss

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

• Vi er landsdekkende
• Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
• Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
• Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.